Van Oers United, onderdeel van het Franse Agrial, is een internationaal opererende leverancier en producent van jaarrond verse groenten en een belangrijke relatie van Wcare. Rene Bol (rechts op de foto) is als IT Manager verantwoordelijk voor  alles wat met IT te maken heeft bij Van Oers United. Hij vertelt in een interview over zijn werk en het partnerschap met Wcare (Erwin Kuipers, directeur van Wcare, links op de foto).

“Ik ben bij Van Oers United gaan werken omdat de organisatie en de verssector me aantrekken. Verse groente vergt tempo. Het is een vergankelijk goed. Omdat de business dynamisch is, moet ook de IT ondersteuning business-gericht en dynamisch zijn.

"De verssector is enorm dynamisch en onze IT partners moeten dat tempo aankunnen – Wcare kan dat."

Als IT afdeling is onze grootste verantwoordelijkheid dat de IT het altijd doet en dat we de gebruikers volledig ontzorgen. Daarnaast bieden we toegevoegde waarde door nieuwe trends en technologie te scouten die van belang kunnen zijn voor onze bedrijfsstrategie.

"Scouting van nieuwe technologie is belangrijk –Nutanix is daarvan een belangrijk voorbeeld."

Met Business Intelligence (BI) technieken halen we data uit verschillende systemen en combineren die tot  waardevolle informatie.

"Data is zilver, informatie is goud."

Ik ben er van overtuigd dat de data die we ter beschikking hebben een echte goudmijn is. Bepalen welke data we gaan ontginnen is een activiteit  waar mijn afdeling het druk mee heeft en het nog veel drukker mee zal krijgen.

Van Oers United heeft met vestigingen in Marokko en Senegal een fors deel van de  waardeketen in handen. Daarmee zijn voordelen te behalen. Door data uit Afrika te combineren met data in Nederland krijgen we nu al nieuwe inzichten over uitval bijvoorbeeld.

Op IT gebied houd ik koers door de IT projecten en investeringen goed te ijken aan de bedrijfsstrategie en te beoordelen of ze daar een positieve waarde aan bijdragen.

Het lot van een IT manager is dat er altijd kramp bestaat tussen de doelstellingen en de beschikbare budgetten. Dat is overigens precies de reden waarom we voor Wcare en Nutanix gekozen hebben.

"Het lot van de IT manager is dat er altijd kramp bestaat tussen doelstellingen en budgetten – een goede IT manager zet dat om in zijn voordeel."

Heel belangrijk is het dat IT'ers weten hoe het bedrijf en de markt in elkaar steken. Bij Van Oers weten de ICT'ers van de hoed en de rand en dat is van essentieel belang om IT waarde toe te laten voegen.. Ook de manier waarop projecten gedaan worden draagt bij aan de waarde die ICT de business biedt.

De Nutanix systemen zijn snel, stabiel en betrouwbaar en Wcare maakte ze snel gebruiksklaar. Er is nog geen enkele uitval geweest en daarmee voegt Nutanix dagelijks waarde toe aan onze bedrijfsvoering.

"De Nutanix systemen zijn snel, stabiel en betrouwbaar en voegen daarmee dagelijks waarde toe aan onze bedrijfsvoering."

Elders krijg je regelmatig iemand aan de lijn die niet weet waarover het gaat en die eerst een SLA overeenkomst moet raadplegen om te bepalen of hij mag helpen.  Dus, wat Wcare hier presteert vind ik knap! Toen de HP machines problemen vertoonden en de toenmalige leverancier er niet uitkwam heeft Erwin de verantwoordelijkheid genomen en in zijn netwerk experts ingeschakeld die het oplosten.”